Vill du bli skribent på ateism.se?

Innehåll

  1. Inledning
  2. Skribenter sökes!
  3. Formella regler
  4. Etiska regler
  5. Sammanfattning

Inledning

Vill du bli skribent på ateism.se? Nedan följer en uppmaning att skicka in dina alster för publicering, och vilka regler som gäller. I korthet finns det några enkla skrivregler du måste följa, och du måste acceptera att din artikel granskas före publicering av övriga medförfattare. Du godkänner att få en epostadress på ateism.se och att granska insänt material. Du godkänner också att följa sidans etiska regler samt att då och då kontrollera om du fått några kommentarer till artikeln.

Skribenter sökes!

Sidans målsättning är att vara ateismens ansikte utåt. För detta ändamål vill vi gärna få in artiklar från ateister med olika syn på ateismen. Är du särskilt insatt i något som berör ateismen eller ateisters vardag uppmanas du att skicka in din artikel till oss.

För att publiceringen av artiklar ska följa kontrollerade procedurer och för att sidorna ska se enhetliga ut för besökaren finns det vissa regler du måste acceptera som skribent. Om särskilda behov föreligger kan du begära att göra avsteg från dessa regler.

Formella regler

Som skribent måste du godkänna att din artikel granskas av övriga författare. Detta är inget försök till censur, utan regeln finns till för att alla skribenter ska känna att de kan stå för siten som helhet och dess innehåll. Regeln garanterar också en grundläggande kvalitet på innehållet.

Du accepterar också att tilldelas en epostadress på ateism.se i form av en vidarebefordrare till din riktiga adress. Denna epostadress kommer inte att användas för andra ändamål av oss än dina officiella kontakter med siten. Vi kommer t.ex inte använda den för att skicka reklam eller annan form av spam till dig. Adressen kommer att registreras i en epostlista där granskning av artiklar sker. Du kan när som helst säga upp din epostadress eller anmäla att den ska vidarebefordra till en annan adress än nuvarande. Vidare accepterar du att motta nya artiklar för granskning, men det finns inget krav på att du måste ge dina synpunkter om du inte har tid, intresse eller kunskap.

Du godkänner också att ett forum sätts upp på Ateistiskt Forum, där registrerade besökare kan kommentera din artikel, och du godkänner att då och då besöka forumet för att se om du fått några kommentarer, och svara på dessa om du finner det lämpligt. Du godkänner också att du tilldelas rollen som Moderator för forumet. Helst bör du prenumerera på forumet i fråga så att du får ett epostmeddelande varje gång någon kommenterar, men det är inget krav.

Vidare uppmanas du skicka in en bild och en personlig beskrivning av dig själv. Bilden ska vara 150 pixlar bred och 215 pixlar hög samt i något av formaten PNG eller JPEG. Admin kan hjälpa dig att formattera bilden om du inte har tillgång till ett bildbehandlingsprogram. Beskrivningen bör vara högst 100 ord och sammanfatta det du anser vara det viktigaste. Skriv om dig själv i tredje person. Du kan, om du vill, skriva under pseudonym. Bilden och beskrivningen kommer att presenteras på sidan om författarna.

För att garantera ett enhetligt utseende på siten godkänner du att admin utan förvarning ändrar hur din artikel visas på ateism.se. Däremot garanteras du att innehållet inte ändras. Sidan kan raderas om övriga skribenter finner att de inte kan stå för den. Du meddelas då om detta i förhand och ges möjlighet att ifrågasätta beslutet. Du kan välja att skicka in sidan som en Word-fil, eller annat filformat som stöds av ordbehandlare (t.ex Star Office eller Open Office), men helst bör du skicka in den i HTML-format enligt denna mall: Mall för sidor på ateism.se. Kursiv stil skrivs med taggen <em> och fetstil med <strong>. Detta för att admin ska kunna ändra visningen av sidan på ett enkelt sätt. Ytterligare en anledning till detta är att t.ex automatiska textuppläsare ska betona texten på rätt sätt så att blinda hör sidan som det är tänkt, och för att den ska visas på rätt sätt i t.ex mobiltelefoner och andra media som idag och i framtiden kan användas för surfning på nätet. ("Hårdkodning" som <i> eller <b> accepteras alltså inte). Tabeller används enbart för att göra tabeller, och inte för att formattera utseendet på artikeln. Till detta används istället sidans styresheet, som Admin ansvarar för.

Du är personlig ansvarig för innehållet i din artikel, men som ansvarig för siten är Redaktören ytterst ansvarig. Även detta är en anledning till granskningsförfarandet.

Du äger själv upphovsrätten till dina texter, men genom att de publiceras på ateism.se godkänner du att vem som helst får kopiera texten fritt. Undantag kan göras från regeln för fritt användande om du inte kan eller vill acceptera den. Läs mer här.

Etiska regler

Syftet med siten är att presentera ateismen på ett så objektivt sätt som möjligt. Detta innebär att kränkande uttalanden och stötande ironi inte tillåts. Försök formulera om dig på ett neutralt sätt. Ironi kan tillåtas under särskilda omständigheter om det är nödvändigt för det konstnärliga uttryckssättet eller av andra relevanta skäl.

Presentera logiska argument för det du påstår och ange länkar eller andra referenser om möjligt. Försök skriva så nyanserat som möjligt och ta upp argument för och mot det du skriver. Bemöt de motargument du upplever som starkast.

Sammanfattning

Som skribent godkänner du ovanstående villkor. Egentligen är inte kraven så stora som det låter, utan du uppmanas bidra efter publiceringen i mån av tid, och godkänner viss behandling av personuppgifter (epostadress mm). Reglerna om utseende och innehåll är till för att alla sidor ska fälja ett standardiserat format, för att alla skribenter ska känna samhörighet med artiklarna på siten och för att surfare ska uppleva besöket angenämt och vilja återkomma.

Författare

Sidan är skriven av Fredrik Bendz

Kommentera denna sida

tillbaks  Tillbaks till startsidan


Copyright © 2004-2005 ateism.se

Sidan skapades Tuesday, April 19, 2005
Sidan uppdaterades senast Tuesday, April 19, 2005

Valid CSS!

Valid HTML 4.01!

Kontakta ateism.se

(* extern anslutning)